Magas szintű elismerések a Tűzoltónap alkalmából

Szent Flórián, a tűzoltók nemzetközi napja alkalmából koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlést tartottak május másodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az ünnepség keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet részéről Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatójának előterjesztésére ezúttal többen is vehettek át elismerést kiváló munkájukért.

A himnusz hangjait, a köszöntőt és az ünnepi műsort követően Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Tűzoltóság Napja alkalmából Tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott Dr. habil. Kátai-Urbán Lajos tűzoltó ezredesnek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet tanszékvezetőjének.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatói közül, a tanulásban, a tudományos munka területén és a közösségi, valamint a sporttevékenységben végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Rőzsetőr Hallgatói Vándordíjat adományozott Dávid Evelin tűzoltó hallgatónak. Főigazgató a katasztrófavédelem munkájának segítése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként főigazgatói emléktárgyat adományozott Dr. Diószegi Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Központi Tanulmányi Iroda vezetőjének.

Az elismerések átadását követően az ünnepség koszorúzással folytatódott a tűzoltóság hősi halottainak emlékhelyénél. Az állománygyűlésen a szervezet vezetői és az elismerésben részesültek mellett a főigazgatóság főfelügyelői, szolgálatvezetői és főosztályvezetői is részt vettek.

 

Szöveg: Ambrusz József

Fotó: Jóri András (BM)