Hallgatói eskütétel a Polgári Védelem Nemzetközi Világnapján

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet hallgatóiból létrehozott NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálat elsőéves hallgatói, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Tűz és Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatóiból alakult önkéntes szervezet, az Ybl Katasztrófavédelmi Bajtársi Egylet, valamint a FŐTÁV Önkéntes Mentőcsoport tagjai tettek esküt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 1-jén, a Polgári Védelem Világnapja alkalmából rendezett ünnepségén.

Az ünnepség elöljárója Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója volt. Az eseményen részt vett Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dr. Kocsis Máté Budapest Főváros Önkormányzata közbiztonsági tanácsnoka, Dr. Domokos Péter Budapest Főváros kormányhivatalának főigazgatója, Dr. Mitnyan György a FŐTÁV vezérigazgatója és Dr. habil Vass Gyula tűzoltó ezredes, az NKE Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója is.

A rendezvényen Czifra Ferenc tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő mondott ünnepi beszédet, majd az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálathoz és az Ybl Katasztrófavédelmi Bajtársi Egylethez újonnan csatlakozott önkéntesek, a FŐTÁV Önkéntes Mentőcsoport tagjai tettek polgári védelmi esküt. Az eskü szövegét Bogárdi Barbara NKE I. évfolyamos tisztjelölt hallgató, szakaszparancsnok mondta elő.

A fogadalomtételt követően Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató csapatzászlót adományozott a FŐTÁV önkénteseinek. A csapatzászló átadását a zászlószalagok elhelyezése és a csapatzászló megáldása követte. Az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának végzős diákjai átadták a csapatzászlót az első éves hallgatóknak. A zászlóra Dr. habil Vass Gyula tűzoltó ezredes, az NKE Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója helyezett el szalagot.

A folytatásban Dr. Mitnyán György vezérigazgató köszöntő beszédére került sor, amelyet Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok szavai követtek. Az ünnepség keretében oklevelek és elismerések átadására is sor került. A Katasztrófavédelem területén hosszú időn át kifejtett kimagasló tevékenységének elismeréséül Varga Ferenc tű. dandártábornok emléktárgyat adományozott Dr. habil. Endrődi István tű. ezredes, tanszékvezetőnek. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete részéről Pásztor Petra és Dávid Evelin III. évfolyamos ösztöndíjas hallgatók az NKE mentőszervezetében végzett kiemelkedő tevékenységükért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától elismerésben részesültek.

Az ünnepség zárásaként Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató pohárköszöntőjével kívánt sok sikert az esküt tett önkénteseknek és gratulált az elismerésben részesülteknek.

 

Szöveg: Ambrusz József

Fotó: Szabadi Bálint tű. zls. FKI


Címkék: KVI eskütétel