NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Makedón vendégek a Katasztrófavédelmi Intézetnél

2017. november 13-án a Katasztrófavédelmi Intézethez látogatott a Macedón Védelmi és Mentési Igazgatóság delegációja Adnan Dzaferoski igazgató vezetésével.

A macedón delegáció tagjai a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) meghívásából tartózkodnak Magyarországon, akik a számukra összeállított szakmai program keretében megtekintették a Magyarországon gyártott tűzoltógépjárműveket és katasztrófavédelmi eszközöket, valamint tájékozódnak a hivatásos katasztrófavédelmi szervek oktatási, képzési rendszeréről. A küldöttséget Kiss Tamás tű. ezredes a BM OKF Nemzetközi Főosztály vezetője kísérte el.

A vendégeket Dr. habil. Kátai-Urbán Lajos tű. ezredes igazgató-helyettes fogadta, aki előadást tartott az intézet egyetemi hivatásrendekkel fenntartott kapcsolatairól, az intézet szervezetéről, a katasztrófavédelmi oktatási portfolióról, az intézeti hallgatók felvételi, oktatási rendjéről, valamint a doktori PhD képzés feltételeiről és eredményeiről.

Ezt követően Dr. habil. Restás Ágoston ny. tű. alezredes tűzvédelmi és mentésszervezési tanszékvezető tájékoztatta a résztvevőket az intézet nemzetközi kapcsolatairól, a hallgatók rendvédelmi szocializációjáról, a gyakorlatorientált felkészítés lehetőségeiről, a hallgatói tehetséggondozás szerepéről.

A látogatáson a macedón küldöttség vezetője kijelentette, hogy a két ország hagyományosan jó, több évtizedre visszanyúló baráti kapcsolatot ápol, emellett hangsúlyozta a jövőbeli szakmai és gazdasági együttműködés fontosságát is.

 

Szöveg és fotó: KVI