NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Első tiszti kinevezés a Katasztrófavédelmi Intézetnél

Újabb tizenhárom fővel gyarapodott a katasztrófavédelem tiszti állománya. A belügyminiszter által aláírt első tiszti kinevezési okmányokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át április 25-én.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója javaslatára Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kinevezte tűzoltó századossá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományába Dr. Teknős Lászlót, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének tanársegédjét.

Teknős László 2013. júliusa óta lát el oktatói feladatokat az Intézet Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszékén. Főképpen a polgári védelmi szakismeretek, a katasztrófavédelmi megelőzés, árvízvédelem és környezetbiztonság tantárgyak keretében készíti fel a katasztrófavédelmi alap-, és mesterképzésben résztvevő hallgatókat.

Az első tiszti kinevezési ünnepségre meghívást kaptak azon katasztrófavédelmi szervezetek vezetői is, ahol az újonnan kinevezettek szolgálatot teljesítenek. Az ünnepi aktusra meghívást kapott Dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének igazgatója, aki elsőként gratulált a századosi rendfokozatot kapott oktatójának.

Szöveg: Ambrusz József