NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Dékáni látogatás Szlovákiából a Katasztrófavédelmi Intézetnél

2017. április 25-én személyesen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetébe látogatott Prof. Dr. Zdenek Dvorak, a szlovákiai Zsolna Egyetem Biztonsági Mérnöki Karának dékánja.

A látogatócsoport tagjaként érkezett az Intézethez Kataríná Hollá PhD fejlesztési és nemzetközi kapcsolati dékánhelyettes, valamint Mikulas Monosi PhD egyetemi docens, a tűzvédelmi mérnöki tanszékről. A vendégek megtekintették a Katasztrófavédelmi Intézet elhelyezését biztosító Zrínyi kampusz létesítményeit, majd személyesen Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, intézetigazgató fogadta a partner egyetem karának vezetőit.

Az Intézet képviseletében a tárgyaláson részt vett Dr. habil. Kátai-Urbán Lajos tű. ezredes, iparbiztonsági tanszékvezető, Dr. Pántya Péter tű. alezredes, egyetemi adjunktus, a tűzvédelmi és mentésirányítási tanszékről, valamint Kuk Enikő egyetemi oktató.

A tárgyalás során a szlovákiai Zsolna Egyetem dékánhelyettese részletesen ismertette a karukon folyó akkreditált képzéseket, így az alapszakokat, a mérnöki és a doktori képzésben szereplő programokat. Bemutatta az egyetemük fejlődésének történetét, oktatási és kutatási portfólióját a nemzetközi kapcsolataikkal együtt.

Vass Gyula tájékozatta a vendégeket a KVI-ben  folyó oktatási és tudományos tevékenységről.

A tárgyaló felek részéről határozott igény mutatkozott a közös kutatások támogatására, publikációk megjelentetésére, a hallgatók és az oktatók cseréjére, valamint a két egyetem között már folyamatban lévő Erasmus+ megállapodás aláírására.

Prof. Dr. Zdenek Dvorak és Vass Gyula tű. ezredes örömüket fejezték ki a sikeres találkozást érintően, és biztosították egymást a jövőben való szorosabb együttműködés adta lehetőségek kiaknázására.

Szöveg: Ambrusz József