NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Tűzvédelmi szakmai konferencián a Katasztrófavédelmi Intézet oktatója

2024. április 9-én került megrendezése a Tervezést érintő jogszabályi és Tűzvédelmi Műszaki Irányelvi változások című tűzvédelmi konferencia, amelyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetét Dr. Érces Gergő tű. őrnagy képviselte.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, valamint a Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara szervezésében Budapesten a Lurdy Ház konferencia központjában került megrendezésre a Tervezést érintő jogszabályi és Tűzvédelmi Műszaki Irányelvi változások című tűzvédelmi szakmai konferencia, amelynek aktuális témája a 2024. évi jogszabályi és Tűzvédelmi Műszaki Irányelvi változások voltak.

A konferenciát Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM OKF országos tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg, amelyet követően az Építészeti törvény és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletek változásait ismertette előadásában Gombos Márk, az Építési és Közlekedési Minisztérium Területi Tervezésért és Építésügyi Igazgatásért Felelős helyettes államtitkára. A Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek (TvMI) változásai kapcsán a BM OKF előadói és a különböző TvMI munkacsoportokat képviselő szakemberek tartottak magas színvonalú előadásokat.

A BM OKF előadóit követően, és a TvMI-k változásait átfogó módon ismertető prezentációk előtt Dr. Érces Gergő tű. őrnagy, a Tűzvédelmi Mérnöki Tanszék mb. tanszékvezetője tartott felvezető előadást a tűzvédelmi helyzet változásai és az elvárt biztonsági szint témakörben. Előadása zárásaként ismertette a témakör aktuális kutatásait és promotálta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete, a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, és a Magyar Rendészettudományi Társaság Katasztrófavédelmi Tagozata által 2024. május 23-án, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára szervezett Nemzetközi Katasztrófavédelmi Tudományos Konferenciát, amely fókuszában a tűzvédelmi helyzet változásai állnak.

Ennek megfelelően az érdeklődők a konferencián részletesen megismerkedhetnek a téma széles spektrumával és szakmai, tudományos mélységeivel.